MindRetreat blog
Kursus: Ressoucer i Mindfulness

Om praksis

Uden formål

 ”Mindfulness handler ikke om, at man ikke må opleve noget, men om, hvad man gør ved oplevelsen. Hvis man kan undlade tilknytning og fabrikation, kan nuets dugdråbeinformationer vise sig hjælpsomme i forhold til det liv, man lever, til ens evne til livsnavigation, kreativitet og udforskning af nuets dimensioner,” skriver Jens-Erik Risom i bogen Mindfulness og meditation i liv og arbejde.

 Vi har fornøjelsen af at afholde et kursus i foråret 2019, hvor Jens-Erik, sammen med deltagerne, vil udforske nuets dimensioner og prøve at motivere os til at være optaget af de fænomener der udspiller sig i det konkrete nu, uden andet motiv end at praktisere. Det vil sige være nærværende, nysgerrig og undersøgende i frihed, så vi igen og igen slipper tilknytningen, uanset om den er positiv eller negativ. Udforskningen eller nærværet er målet i sig selv og det opleves af mange mennesker som særdeles meningsfuldt at have tid og mulighed for at praktisere, uden andet formål end at praktisere.

Jens-Erik Risom er bachelor fra International College of Oriental Medicine i London og certificeret i traditionel kinesisk medicin fra Academy of Traditional Chinese Medicine i Beijing. Har trænet meditation i 35 år hos Jes Bertelsen, undervist i indre fordybelse i 25 år og er leder af Skolen for Anvendt Meditation, der udbyder kurser og uddannelser for professionelle. Forfatter af en række bøger om meditation, sundhedsfremme og personlig udvikling, bl.a. Nærværsmeditation (2007) og Mindfulness og meditation i liv og arbejde (2013).

Se mere om Jens-Eriks aktiviteter på hans hjemmeside her