MindRetreat blog

Virkelyst

Det var et imponerende syn, da vi i sommers væltede den gamle stald! Gamle spær, bjælker og mursten, med så mange år på bagen, at de desværre ikke stod til at redde. Som vækker ærefrygt, på grund af deres materialitet, tyngde og kraft, når de trækkes ned, en efter en. Og respekt for det håndværk, nogen engang har udøvet, som man sjældent ser tilsvarende i dag. Men som også vidner om en anden udstrækning i tid, end den de fleste af os sådan lige kan overskue til daglig.

Som året nu lakker mod enden, bliver man på samme måde bevidst, om den tid der er gået og den tid, som skal komme.

I Januar 2019 er det tre år siden, at Heidi og jeg besluttede at købe ejendommen Smedebakken 6, også kaldet Virkelyst.

Vi havde længe haft lyst til at skabe et restitutions- og træningssted for mennesker og for arbejdet med heste. Ejendommen på Smedebakken rummede de muligheder. Der var allerede en fin ridehal. Og efter 2½ år med ombygninger, har vi nu også faciliteter til administration, møde og undervisning, som dagligt bruges af de omkring 40 medarbejdere, vi samarbejder med i vore projekter.

Den sidste store ombygning er ovennævnte gamle stald, som er godt undervejs og forventes at stå færdig i løbet af 2019. Vi driver allerede nu et lille stutteri, har samarbejde med opstaldere, som i større eller mindre grad deler vore tanker om hestehold og vil med den nye stald råde over alle faciliteter til hestene, så de kan trives så optimalt som muligt.

For mennesker har vi indviet undervisningsfaciliteterne sammen med vores faste medarbejdere, som kommer månedligt til supervision og intern undervisning. Til foråret afholder vi meditationskurset, Resourcer i Mindfulness, som også er åbent for folk udefra.

Oven i hatten oplevede vi, i dette år, at blive overhalet indenom af vores egne ambitioner. Vi havde i et længere stykke tid overvejet at lave en udvidelse af Stoa Gruppen, som rummer vores sociale projekter. I foråret blev vi pludselig spurgt, om vi ville overtage ledelsen af botilbuddet Stainagaard Fonden. Det sagde vi ja til og har nu været i gang derude i ¾ år.

Med så mange projekter i gang, kan tiden ind imellem føles lidt knap. Og det bliver endnu mere vigtigt, at få taget sig tid, til at sætte sig og være lidt med nuet og bare lade den bjælke, der lige er faldet og den mur, der snart skal rejses, være. Og sende en varm tanke, til alle de skønne mennesker, der på en eller anden måde tager del med forskellige roller: Som medarbejderne i det nære og daglige samarbejde, som beboerne i vores projekter, som aftagerne af vores konsulentydelser rundt omkring i landet, som brugerne af vores hestefaciliteter og mange andre. Samt vores gode venner og  store, dejlige familie, der hele vejen igennem har givet støtte og interesse.

Heldigvis har vi masser af virkelyst og vi glæder os til alt det nye vi skal skabe sammen i det kommen år!

Godt nytår!

Læs mere om MindResult

Læs mere om Mind&Horse

Læs mere om Stoa Gruppen

Læs mere om Stainagaard