Om MindRetreat

Jeg hedder Anders Madsen og er stifter af MindRetreat. Jeg har mediteret med en daglig praksis igennem mere end 30 år. I 2011 blev jeg certificeret Mindfulnessformidler, uddannet i MBCT (mindfulnessbaseret kognitiv terapi).

Gennem en personlig beretning vil jeg beskrive, hvordan jeg forstår mindfulness og meditation, ud fra træning, undervisning og læsning.

Man kan påvirke sig selv gennem tanker

Som syttenårig (i 1973) fandt jeg en bog i en bogkasse. ”Ved tankens kraft” hed den. Den handlede om hypnose, og hvordan man kunne påvirke sig selv med tanker. Ud fra den, lærte jeg mig at falde i søvn på 10 åndedrag. Jeg forberedte mig også til eksamen ved at sidde og forestille mig situationen, mærke det forestillingen vækkede i mig og gennemspille situationen i det indre. Jeg forestillede mig, at jeg ville forstå opgaven, høre hvordan min lærer og censor prøvede at hjælpe mig, og at jeg ville kunne huske, hvad jeg havde lært.

Jeg brugte samme teknik, når jeg skulle noget, jeg var nervøs for. Da jeg fx skulle stå på vandski, brugte jeg noget tid om morgenen på at forestille mig, at jeg havde føling med skiene, slappede af og automatisk gjorde det rigtige.

 

Til instruktørens og min egen store overraskelse, blev jeg stående på vandski så længe, at mine lår syrede fuldstændig til, og til slut slap jeg linen og landede i god stil.

Oplevelser som disse satte en søgen i gang. Jeg læste mere om meditation og opsøgte forskellige tilgange til praksis.

På en meditationsworkshop i forbindelse med en psykospirituel festival i Thy lejren, var en af øvelserne at man skulle ligge med fødderne mod en anden persons fødder og lade opmærksomheden vandre op i den andens ben. Jeg oplevede, at mine ben blev fyldt op med vandtryk. Den oplevelse satte mig i gang med at meditere hver dag, hvilket jeg har gjort siden. Med vekslende intensitet, men altid med en vedholdenhed i forhold til at passe en daglig praksis.

Hvad er meditation og mindfulness

Min forståelse af mindfulness/meditation er følgende:

Det er en måde at opdage sig selv og blive gode venner med dét man opdager. Det er også en hjælp til at undersøge om man opfører sig ordentligt i verden. Og hvis man opdager – og det gør man tit – at man ikke gør det – over for sig selv eller andre – kan meditation hjælpe en til at blive mere venlig og omgængelig.

Af andre gevinster kan nævnes:

Man bliver mere fokuseret og afspændt.

Man kan bruge øvelser til at reparere sig selv, når det – igen – er gået galt med mere aktivitet, end man kan tåle.

Meditation giver dybde i oplevelsen af livet, naturen og andre mennesker. – At have tid til at meditere og få undervisning i det, er noget af det, der rører mig dybest.

Læs vores privatlivspolitik